Repair Charging Port Huawei P10 Lite – Puchong

Repair-Huawei-P-10-Lite-Tak-Boleh-Cas-Kedai-Repair-Handphone-Putrajaya-Cyberjaya-Puchong-Kajang-Bangi-Dengkil-Salak-Tinggi-Sepang

Susah nak masuk cas!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelsaikan satu masalah yang telah melanda ke atas sebuah fon model Huawei P10 Lite milik seorang pelanggan kami yang datang dari Puchong iaitu Encik Cheong.

Encik Cheong yang menemui kewujudan kedai kami menerusi hasil carian di Facebook telah singgah ke premis kami yang terletak di Fasa 4C Presint 8 dan menyerah dan meminta kami untuk memeriksa sekaligus membaiki fon beliau yang dikatakan mempunyai masalah sewaktu proses pengecasan bateri.

Setelah disoal tentang bentuk permasalahan yang dihadapi, beliau menceritakan kepada kami yang fon beliau ini boleh dicas seperti biasa, cuma ianya mengalami sedikit kesukaran kerana memerlukan kabel usb nya diusik-usik dan disenggol terlebih dahulu. Dan sekiranya berlaku sedikit pergerakan yang menyentuh usb kabelnya, fon tersebut akan terhenti seketika dari mengecas. Akibat dari itu, pemiliknya merasakan ianya perlu dibaiki supaya proses pengecasan dapat berjalan terus dengan lancar dan tanpa sebarang masalah.

Selepas mengetahui punca masalah, kami pun menerangkan kepada beliau jumlah kos dan bentuk kerja yang akan dijalankan sekirany beliau mahu fon tersebut kembali pulih, tanpa ragu-ragu lagi beliau terus bersetuju dan meminta kami menyiapkannya dengan kadar sesegera yang mungkin kerana amat memerlukan fon tersebut untuk kegunaan urusan kerja seharian.

Akhirnya, dalam masa yang tidak sampai 45 minit, fon Huawei P10 Lite milik Encik Cheong yang datang dari Puchong itu kembali pulih dan dapat dicas semula seperti biasa tanpa sebarang masalah setelah ianya siap dibaiki oleh juruteknik berpengalaman BenAbas Gadget.

Setelah siap dibaiki

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller

 

Updates

Charging Porthuawei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *