Repair Charging Port Huawei Mate 8 – Putrajaya

Huawei Mate 8

Fon dah cas berjam-jam tapi peratus naik ciputtt jeee!

Selesai ganti set charging board ribbon yang baru untuk fon Huawei Mate 8 milik Encik Firdaus yang datang dari presint 15, Putrajaya. Sewaktu datang ke premis kami, Encik Firdaus minta juruteknik BenAbas Gadget untuk tolong periksa fon beliau yang mengalami kesukaran sewaktu dicas.

Huawei Mate 8 Cant Charge

Dalam proses ujian kualiti alat ganti

Tambahnya lagi, beliau terpaksa berhempas pulas dan adjust dengan susah payahnya semata-mata untuk cas bateri fon. Hasilnya, peratus bateri tetap naik cuma memerlukan masa yang agak panjang dan hampir semalaman untuk tunggu status bateri sampai ke 100%.

Tanpa membuang masa, BenAbas Gadget terus bongkar fon beliau untuk memulakan sesi pencarian punca sebenar masalah yang berlaku pada fon Encik Firdaus. Hasilnya, kami menemui beberapa pin pada permukaan charging board ribbon fon beliau sudah berada didalam keaadan sedikit bengkok dan inilah penyebab bateri fon ini gagal untuk dicas dengan baik dan normal. Bila Encik Firdaus dengar penjelasan kami, terus beliau minta kami lanjutkan proses baikpulih dengan menggantikan sahaja set charging board ribbon yang baru untuk fon beliau.

Huawei Mate 8 Cant Charge

Setelah siap dibaiki

Setelah siap kami gantikan set charging board yang baru untuk fon Huawei Mate 8 milik Encik Firdaus yang datang dari Presint 15, ianya kembali hidup dan boleh dicas semula dengan normal dan sempurna seperti sebelumnya.

Nak repair phone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?

Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan smartphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki smartphone berasaskan Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller#terer

Updates

Charging Porthuawei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *