Repair Charging Port Asus Zenfone Max Z010D – Putrajaya

Asus Zenfone Max Charging Port Replacement

Handphone tak boleh hidup sebab bateri tak boleh cas!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Asus model Zenfone Max milik seorang pelanggan kami yang setia sejak dahulu lagi iaitu adik Haziq dari Fasa 4C Presint 8.

Beliau yang singgah di premis perniagaan kami sambil ditemani rakan-rakannya telah menyerahkan fon tersebut dan meminta kami untuk membaikinya semula supaya dapat digunakan tanpa sebarang masalah kelak.

Setelah diteliti, kami mendapati set charging portnya sudah rosak berikutan terdapat kesan rekahan tapak charging port tersebut yang mengakibatkan proses charging itu gagal berfungsi dengan baik dan normal. Oleh kerana itu, pemiliknya berhadapan dengan kesukaran semasa pengecasan dan perlu melipat-lipat wayar kabel usb nya sebelum proses pengecasan itu dapat berjalan.

Setelah diterangkan kepada beliau langkah kerja yang akan diambil beserta kos baikpulih yang akan dikenakan, beliau terus bersetuju dan meminta kami untuk menyiapkannya hari ini juga kerana amat memerlukannya didalam urusan persekolahan yang penting.

Setelah bekerja didalam tempoh masa lebih kurang 30 minit, fon Asus Zenfone Max milik adik Haziq yang datang dari fasa 4c Presint 8 itupun kembali boleh dihidupkan setelah fungsi pengecasan kembali pulih sebaik sahaja siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#trustedseller

Updates

asusCharging Port

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *