Repair Charging Port Acer Liquid Z520 – Taman Putra Perdana

Acer Liquid Z520 Charging Port Replacement

Charging selalu terputus-putus!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget telah berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Acer model Liquid Z520 milik seorang pelanggan kami yang datang dari Taman Putra Perdana, Puchong iaitu Encik Wan Mohd Zurin.

Encik Wan Mohd Zurin yang telah menghubungi kami melalui talian Whatsapp sebelum ini terus datang ke premis perniagaan kami di Presint 8 hari ini sempena cuti umum dan telah meminta kami untuk membaiki semula fon kesayangan beliau yang menghadapi masalah ketika proses pengecasan.

Sebaik sahaja diminta untuk menerangkan dengan lebih lanjut tentang permasalahan yang dihadapi, beliau terus menyatakan yang fon tersebut mengambil masa yang sangat lama untuk dicas sepenuhnya dek kerana ianya selalu sahaja terputus-putus disepanjang pengecasan berlaku.

Tanpa melengahkan masa, terus sahaja kami membongkar komponen dalaman fon tersebut untuk memulakan kerja-kerja baikpulih kerana setelah diperiksa kami mendapati dengan jelas bahawa terdapat kerosakan pada jalur penyambung pin charging portnya.

Setelah bekerja dengan penuh cermat dan teliti selama hampir 30 minit, fon Acer Liquid Z520 milik Encik Wan Mohd Zurin yang datang dari Taman Putra Perdana itupun kembali hidup dan boleh dicas dengan baik sejurus sahaja ianya siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget yang berpengalaman menangani masalah kerosakan charging port pada smartphone yang beroperasi menggunakan sistem perisian Android dan IOS.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#trustedseller

Updates

Charging Port

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *