Repair Charger Port Xiaomi Redmi Note 1 – Putrajaya

Xiaomi Redmi Note 1 Cant Charging

Tak boleh cas walaupun dah guna macam-macam kabel!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Xiaomi model Redmi Note 1 milik seorang pelanggan kami yang datang dari Fasa 4C Presint 8 iaitu Encik Bukhari Awang.

Beliau yang singgah ke premis perniagaan kami sebaik sahaja habis waktu pejabat telah menyerahkan fon tersebut kepada kami seraya meminta kami untuk memeriksa dan membaiki fon yang digunakan oleh anaknya itu.

Ketika diperiksa, kami mendapati led notifikasi yang menjadi indikator bahawa proses pengecasan sedang berlangsung tidak menyala bahkan alat penunjuk bacaan aliran elektrik yang masuk kedalam sebuah bateri smartphone juga menunjukkan proses pengecasan tidak berlaku.

Sebaik sahaja melihat keadaan itu kami terus membongkar setiap komponen dan peralatan dalaman fon tersebut untuk memeriksa dengan lebih teliti.

Sambil kami membuat kerja-kerja baikpulih, terdengar dengusan pemiliknya bahawa beliau sudah letih dengan mencuba begitu banyak sekali kabel-kabel yang ada dirumah akan tetapi masalahnya tetap juga tidak hilang dan selesai.

Setelah diteliti dengan mendalam, kami berjaya menemukan bahawa punca kerosakannya datang dari set charger portnya yang dilihat sudah berkarat dan rosak akibat dimasuki air. Sebaik sahaja mendapat lampu hijau dari pemiliknya, terus kami gantikan dengan set charger port yang baru dan akhirnya fon Xiaomi Redmi Note 1 milik Encik Bukhari Awang yang datang dari Fasa 4C Presint 8 itupun kembali boleh dicas dan pulih semula sebaik sahaja ianya siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang

Updates

Charging Portxiaomi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *