Repair Charger Port Xiaomi Redmi 5 Plus – Cyberjaya

Xiaomi Redmi 5 Plus Tak Boleh Cas

Fon tak boleh charge walau dah guna 2-3 kabel baru!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Xiaomi model Redmi 5 Plus milik seorang pelanggan kami yang datang dari Cyberjaya iaitu Puan Suhana.

Beliau yang singgah ke premis perniagaan kami pada waktu rehat tengahari telah menyerahkan fon tersebut dan meminta kami untuk membaiki semula fon tersebut yang dikatakan mengalami masalah kegagalan untuk mengecas.

Menurut beliau juga, sudah beberapa kabel baru digunakan untuk mengecas fon tersebut akan tetapi hasilnya tetap sama iaitu menemui kegagalan. Oleh kerana tidak tahan lagi dengan masalah tersebut beliau terus ke kedai kami setelah mengetahui kewujudan perkhidmatan baikpulih smartphone kami di laman web Google.

Setelah diperiksa kami mendapati charger port fon ini sudahpun berada didalam keadaan yang tidak normal dan rosak setelah digunakan sejak sekian lama. Bahkan pin penyambungnya juga sudah bengkok yang mungkin disebabkan tersalah memasukkan penyambung kabel sewaktu ingin mengecas.

Hasil perbincangan kami dengan pemilik, beliau bersetuju untuk kami gantikan sahaja set charger portnya dengan yang baru. Hasilnya, tidak sampai 20 minit fon Xiaomi Redmi 5 Plus milik Puan Suhana dari Cyberjaya itu kembali boleh dicas dan pulih sepenuhnya setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Xiaomi Redmi 5 Plus Tak Boleh Cas

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

Charging Portxiaomi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *