Repair Charger Port Xiaomi Mi A1 – Putrajaya

Mi A1 Tak Boleh Charge

Fon naik 10 persen sahaja lepas cas 7 jam!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Xiaomi model Mi A1 milik seorang pelanggan kami yang menetap di Presint 11 iaitu Puan Nur Amira.

Puan Nur Amira yang singgah ke premis perniagaan kami telah menyerahkan fon tersebut dan meminta kami untuk memeriksanya kerana ianya menghadapi masalah ketika proses pengecasan dimana baterinya tidak dapat menambah kuasa walaupun sudah dicas dalam satu tempoh yang panjang.

Ketika diperiksa, kami mendapati bateri fon ini masih lagi berada didalam keadaan normal dan tidak mempunyai sebarang masalah. Setelah diteliti dengan lebih mendalam, kami berjaya menemukan pin pada tapa charger portnya sudahpun longgar dan hampir tercabut.

Ini menyebabkan proses pengecasan itu tidak dapat dilakukan berikutan kuasa elektrik tidak dapat disalurkan dengan baik padan bateri.

Setelah dijelaskan kepada beliau tentang punca masalah dan kos baikpulih, beliau terus bersetuju dan meminta kami untuk menyiapkannya dengan kadar segera kerana terdapat urusan penting yang perlu diselesaikan melalui fon tersebut. Tidak sampai 20 minit, fon Xiaomi Mi A1 milik Puan Nur Amira yang datang dari Presint 11 itupun kembali pulih dan berfungsi baik semula seperti sediakala sejurus siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

Charging Portxiaomi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *