Repair Charger Port Samsung S4 – Putrajaya

Samsung S4 Charging Paused. Battery Temperature Too Low.

Fon tak boleh cas sebab suhu bateri rendah!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget telah berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Samsung model S4 milik salah seorang pelanggan kami yang setia iaitu Puan Nur Suzanna dari Presint 9.

Puan Nur Suzanna yang singgah ke premis perniagaan kami secara bersendirian itu telah menyerahkan fon tersebut dan meminta kami untuk memeriksanya kerana dikatakan terdapat masalah pengecasan sewaktu beliau ingin mengecas fon tersebut.

Beliau juga turut menerangkan kepada kami ketika mencuba untuk mengecasnya, keluar mesej amaran di paparan skrin yang mengatakan pengecasan telah terhenti kerana suhu bateri yang terlampau rendah dimana sekaligus ianya menyebabkan fungsi pengecasan itu terus terhenti dan gagal.

Sebaik sahaja mendengar penjelasan beliau kami terus membuka fon tersebut untuk memulakan kerja-kerja pencarian punca masalah yag sedang berlaku. Sewaktu memeriksa, kami mendapati ada sedikit keadaan yang tidak berapa normal untuk sesebuah charger port dimana keadaan pin penyambungnya yang tidak lagi elok bercantum seperti sepatutnya.

Setelah dapat dipastikan akan punca kerosakan, kami terus memaklumkan hal tersebut kepada pemiliknya akan hal itu beserta kos baikpulih istimewa buat beliau kerana setia dengan kami selama ini. Tanpa ragu-ragu lagi beliau terus bersetuju dengan tawaran kami dan dalam masa lebih kurang 15 minit, fon Samsung S4 I9500 milik Puan Nur Suzanna dari Presint 9 yang pada pada mulanya tidak dapat dicas itu kembali pulih normal setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

 

 

Updates

Charging Portsamsung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *