Repair Charger Port Neffos Y5s – Putrajaya

Neffos Y5s Tak Boleh Charge.

Bateri tak naik walau cas berjam-jam!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Neffos model Y5s milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 9 iaitu Encik Norshamsul.

Encik Norshamsul yang singgah ke premis perniagaan kami sambil ditemani seorang isteri beliau telah menyerahkan fon tersebut kepada kami dan meminta kami untuk memeriksa fon tersebut yang dikatakan mempunyai masalah tidak dapat dihidupkan berikutan fungsi pengecasnya yang kelihatan seperti tidak berfungsi.

Sebaik sahaja mendengar penerangan beliau yang mengatakan bateri fon itu tidak dapt dicas walaupun sudah dibiarkan berjam-jam lamanya kami terus membuka dan meleraikan setiap komponen yang ada pada fon tersebut untuk memulakan kerja-kerja pencarian punca kerosakan sekaligus membaikinya semula.

Setelah diteliti, kami mendapati charger portnya sudahpun rosak dan tidak normal lagi kerana mungkin kesan tersalah masuk kabel sebelum ini sekaligus menyebabkan fungsi pengecasan pada fon ini tidak berfungsi.

Pemiliknya terus memberikan keizinan beliau kepada kami untuk membaikinya setelah berpuas hati dengan penerangan kami berkenaan punca dan kos baikpulihnya. Tidak sampai 20 minit, fon Neffos Y5s milik Encik Norshamsul dari Presint 9 itu kembali dapat dicas dan hidup semula dengan normal setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget yang berpengalaman membaiki set charger port smartphone yang berjenama Neffos.

Neffos Y5s Tak Boleh Charge.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

 

Updates

Charging PortTp-Link Neffos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *