Repair Charger Port Huawei Nova 2i – Putrajaya

Huawei Nova 2i Tak Boleh Charge.

Charger pin hancur sebab salah masuk kabel!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget terlah berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Huawei model Nova 2i milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 8 iaitu Puan Linda.

Puan Linda yang singgah ke premis perniagaan kami sambil ditemani rakan sekerja beliau telah menyerahkan fon tersebut dan meminta kami untuk memeriksa sekaligus membaikinya semula supaya dapat digunakan kembali.

Ketika diperiksa, kami mendapati keadaan charger portnya sudahpun berada diluar paras normal bagi sesebuah charger port smartphone. Ini kerana kami dapat melihat dengan jelas melalui fizikal luarannya yang pin penyambung pada charger port itu sudahpun patah dan hampir hilang kesemuanya dari tapak. Ini menjadikan proses pengecasan gagal berlaku.

Setelah diterangkan kepada pemiliknya tentang keadaan tersebut, beliau bersetuju untuk kami gantikan sahaja charger port itu kepada yang baru kerana amat memerlukannya bagi menguruskan kerja-kerja seharian yang amat mustahak.

Sebaik sahaja kami mendengar kata putus beliau, terus kami bongkar dan memulakan kerja-kerja baikpulih dengan secepat yang mungkin. Hasilnya, tidak sampai 30 minit, fon Huawei Nova 2i milik Puan Linda dari Presint 8 itupun kembali pulih dan berfungsi baik setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

Charging Porthuawei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *