Repair Buzzer Speaker iPad 3 – Putrajaya

Repair-iPad-3-Tak-Ada-Sound-Speaker-Rosak-Kedai-Repair-Handphone-Putrajaya-Cyberjaya-Puchong-Kajang-Bangi-Serdang-Dengkil-Sepang-Bandar-Baru-Salak-Tinggi

Speaker tak keluar bunyi

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah terjadi ketas sebuah iPad generasi ke 3 ataupun lebih senang dikenali sebagai iPad 3. iPad 3 tersebut telah diserahkan oleh Encik Zubir yang datang dari Fasa 4C Presint ke tangan juruteknik BenAbas Gadget dan beliau meminta kami untuk memeriksa sekaligus membaiki semula iPad kesayangannya itu.

Hasil penelitian awal, kami mendapati iPad tersebut mempunyai masalah pada sistem bunyiannya dimana ianya gagal untuk mengeluarkan sebarang bunyi dan suara ketika diperlukan seperti menonton video atau lagu. Sebaik sahaja melihat keadaan tersebut, terus kami bongkarkan iPad ini untuk memulakan kerja-kerja mencari punca dan membaiki semula kerosakan yang dihadapi.

Setelah diperiksa, kami mendapati yang buzzer speaker nya sudahpun mengalami kerosakan dimana bagi iPad yang datang pada 3 generasi terawal, masalah ini merupakan salah satu dari masalah yang sering terjadi pada model-model tersebut dan setelah berbincang dengan pemiliknya, beliau bersetuju untuk menggantikannya dengan set speaker yang dan meminta kami menyiapkannya pada kadar seberapa segera.

Akhirnya, dalam masa lebih kurang 1 jam, iPad 3 milik Encik Zubir itu kembali berbunyi dan berfungsi normal semula sistem bunyiannya setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget yang berpengalaman luas didalam mengendalikan kerosakan yang dihadapi pada smartphone yang menggunakan sistem operasi IOS dan Android.

Video setelah iPad 3 ini siap dibaiki boleh ditonton pada pautan dibawah

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller

 

Updates

ipadSpeaker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *