Repair Bateri Xiaomi Redmi Note 4 – Putrajaya

Repair-Bateri-Xiaomi-Redmi-Note-4-Kembung-Kedai-Repair-Handphone-Putrajaya-Cyberjaya-Puchong-Kajang-Bangi-Serdang-Dengkil-Sepang-Bandar-Baru-Salak-Tinggi

Bateri kembung sampai terkeluar skrin!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah terjadi keatas sebuah fon model Xiaomi Redmi Note 4 milik Encik Zaki yang menetap di Fasa 4C Presint 8. Encik Zaki yang singgah ke premis perniagaan kami telah menyerahkan fon beliau dan meminta juruteknik kami untuk memeriksa keadaan tidak normal yang dihadapi fon tersebut.

Tatkala beliau menyerahkan fon tersebut, beliau meminta kami untuk melihat keadaan di bahagian tepi skrin fon itu yang kelihatan terkopak dan seolah-olah ingin tertanggal dari bingkainya.

Setelah diamati, kami mendapati ianya berpunca dari tekanan yang disebabkan oleh keadaan baterinya yang sudahpun kembung sekaligus menolak permukaan skrinnya keluar dari posisi asalnya yang melekap pada bingkai.

Tanpa membuang masa, terus sahaja kami membuka dan mengeluarkan baterinya untuk mengelakkan sebarang kecelakaan yang tidak diingini memandangkan potensi kemalangan dari bateri tersebut sememangnya tinggi dan perlu dielakkan secepat mungkin.

Setelah kami melakukan perbincangan dua hala bersama pemiliknya, beliau bersetuju untuk menggantikan bateri baru untuk fon tersebut dan akhirnya, dalam masa yang tidak sampai 1 jam, fon Xiaomi Redmi Note 4 milik Encik Zaki yang datang dari Fasa 4C Presint 8 itupun kembali pulih dan kembali kepada keadaan normal seperti sebelumnya setelah siap diservis oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Setelah siap dibaiki

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller

Updates

Baterixiaomi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *