Repair Bateri Xiaomi Mi A1 – Putrajaya

Repair-Bateri-Handphone-Xiaomi-A-1-Kedai-Repair-Handphone-Putrajaya-Cyberjaya-Puchong-Kajang-Bangi-Serdang-Dengkil-Salak-Tinggi-Sepang

Skrin terkeluar dari bingkai housing!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah berlaku keatas sebuah smartphone yang berjenama Xiaomi model Mi 5x ataupun lebih dikenali dengan nama Mi A1 didalam pasaran Malaysia milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 15 iaitu Encik Nazri.

Encik Nazri yang singgah di premis perniagaan kami sejurus selepas habis waktu bekerja secara bersendirian telah menyerahkan kepada kami fon tersebut dan meminta kami untuk membaikinya semula supaya boleh digunakan dengan baik tanpa sebarang masalah.

Beliau menjelaskan kepada kami bateri fon yang sudah digunakan hampir 2 tahun itu sering sahaja kehabisan kuasa peratusan yang banyak dalam waktu mengejut. Bahkan lebih parah lagi ianya juga kadang kala terpadam dengan sendiri walaupun peratusan daya kuasa bateri nya masih lagi berbaki beberapa peratus.

Setelah diperiksa, kami mendapati bateri tersebut sudahpun mengembung dari dalam sehingga mengakibatkan skrinnya tertolak dan terkeluar dari bingkai perumah fon tersebut. Kami sempat mengukur bacaan voltage tersebut dan jelas kelihatan dari alat bacaan yang ianya sudahun berada diluar paras normal bagi sesebuah bateri smartphone.

Setelah bersetuju dengan kos baikpulih, kami terus memulakan kerja-kerja penggantian set bateri yang baru dan akhirnya, didalam masa lebih kurang 30 minit, fon Xiaomi model Mi A1 milik Encik Nazri yang datang dari Presint 15 itu kembali pulih dan dapat bekerja normal seperti sebelumnya sejurus siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#trustedseller

Updates

Baterixiaomi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *