Repair Bateri Vivo V5 – Putrajaya

Vivo V5 Battery Replacement

Bateri tak boleh cas penuh!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Vivo model V5 milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 11 iaitu Encik Mohd Ridzuan.

Beliau yang datang ke premis perniagaan kami bersama ahli keluarga beliau telah memberi dan meminta kami untuk membaiki fon kesayangannya itu supaya boleh digunakan semula seperti sebelum ini.

Ketika diperiksa, kami mendapati peratusan kuasa bateri pada fon tersebut tidak meningkat walaupun sudah dicas dalam tempoh masa yang agak lama. Keadaan ini tetap berterusan walaupun sudah dicuba dengan set kabel usb yang lainnya.

Apabila diteliti dengan lebih lanjut kami mendapati puncanya adalah disebabkan set baterinya yang sudahpun berada diluar paras normal bagi sesebuah bateri smartphone. Apatah lagi rekod tarikh pembuatan bateri tersebut adalah pada tahun 2016. Ini mejadikan bateri tersebut sudah sampai masa untuk ditukar selepas digunakan pada 1 tempoh masa yang agak lama.

Sebaik sahaja mendapat persetujan pemiliknya, kami pun memulakan kerja-kerja baikpulih dan tidak sampai 30 minit, fon Vivo V5 milik Encik Mohd Ridzuan dari Presint 11 yang masuk dalam keadaan tidak boleh dicas itupun kembali pulih sepenuhnya setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang

Updates

Baterivivo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *