Repair Bateri Vivo V5 Plus – Sungai Merab

Bateri Vivo V5 Plus Kerap Mati Sendiri

Bateri mati sendiri walaupun peratus kuasa masih ada banyak!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Vivo model V5 Plus milik seorang pelanggan kami yang datang dari Sungai Merab Luar iaitu Encik Faris Haziq.

Beliau yang singgah ke premis perniagaan kami sambil ditemani rakan sekerjanya telah menyerahkan fon tersebut dan meminta kami untuk membaiki fon kesayangannya itu yang dikatakan menghadapi masalah kerap mati dengan sendiri secara tiba-tiba.

Semasa didalam proses pemeriksaan, kami mendapati bateri fon beliau itu terpaksa sentiasa dicucuk dengan alat pembekal kuasa seperti power bank. Ini kerana fon tersebut akan mati jika tidak dibekalkan kuasa dengan cara yang sedemikian. Malahan pemiliknya turut menceritakan yang walaupun peratusan kuasa pada bateri fon itu masih lagi tersimpan sebanyak 40 peratus lebih, ianya akan mati dan terpadam juga secara tiba-tiba.

Sebaik sahaja mendengar penjelasan pemiliknya, kami terus meleraikan setiap komponen dan peralatan dalaman yang terdapat padanya untuk memulakan proses baikpulih. Berbekalkan pengalaman kami hampir 5 tahun, kes sebegini sering berlaku sekiranya sesebuah bateri smartphone itu sudah mula memasuki fasa kerosakan.

Setelah mendapat lampu hijau dari pemiliknya yang mahukan kami menukarkannya dengan sebuat bateri baru, dengan sesegera yang mungkin kami terus menggantikannya dan tidak sampai 30 minit, fon Vivo V5 Plus milik Encik Faris Haziq yang datang dari Sungai Merab Luar itupun kembali pulih dan hidup normal setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Bateri Vivo V5 Plus Cepat Habis

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

 

Updates

Baterivivo

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *