Repair Bateri Samsung T705 – Putrajaya

Repair-Samsung-T705-Putrajaya-Cyberjaya-Serdang-Puchong-Kajang-Bangi

Tak boleh hidup sejak sekian lama!

Alhamdulillah.. Berjaya menyelesaikan masalah sebuah tablet yang tidak boleh dihidupkan sejak sekian lama. Kerosakan ini telah berlaku pada sebuah tablet Tab S Samsung T705 milik Puan Mahfuzai yang menetap di Presint 17. Puan Mahfuzai yang datang singgah ke premis perniagaan BenAbas Gadget yang terletak di Fasa 4C, Blok CA Presint 8 telah menyerahkan tablet beliau dan meminta juruteknik kami untuk memeriksa dan membaikinya supaya dapat berfungsi semula seperti sebelum ini.

Sebelum kami memulakan kerja-kerja baikpulih, kami sempat mengajukan beberapa soalan supaya gerak kerja kami nanti dapat dilakukan secara tepat berdasarkan sejarah kerosakan tablet tersebut. Dan perkara seperti sememangnya sudah menjadi salah satu dari prosedur kami sebelum melakukan kerja-kerja baikpulih sesebuah fon atau tablet milik para pelanggan kami. Setelah selesai sesi soal selidik kamipun memulakan kerja-kerja mengenal pasti punca kerosakan yang menyebabkan tablet ini tidak dapat dihidupkan.

Setelah diperiksa dengan teliti kami mendapati tablet Puan Mahfuzai ini dapat dihidupkan dengan normal oleh alat pembekal kuasa yang terdapat di kedai kami dan ianya berfungsi baik seperti tiada masalah apa-apa. Melihat keadaan yang seperti itu, terus kami memeriksa arus bacaan voltage bateri tablet tersebut dan seperti yang sudah dijangka, ianya menunjukkan bacaan kurang normal bagi sesebuah bateri tablet.

Apabila punca utama kerosakan dapat dikenal pasti, kami pun berbincang dengan pemilik tablet ini jikalau beliau mahu menukar set bateri yang baru untuk tabletnya dan Puan Mahfuzai terus sahaja bersetuju dengan tawaran istimewa kami yang berupa kos dan tempoh waranti yang amat meyakinkan dan mampu memberi perlindungan sewajarnya kepada set bateri beliau yang baru itu. Akhirnya, dalam masa yang tidak sampai 1 jam, tablet Tab S Samsung T705 milik Puan Mahfuzai dari Presint 17 itupun kembali hidup normal dan berfungsi semula seperti biasa.

Repair-Samsung-T705-Putrajaya-Cyberjaya-Serdang-Puchong-Kajang-Bangi

Setelah selesai dibaiki

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller

Updates

Baterisamsung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *