Repair Bateri Samsung Note 5 – Putrajaya

Samsung Note 5 Battery Replacment

Fon mati sebaik sahaja cabut usb kabel!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Samsung model Note 5 milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 11 iaitu Encik Herman.

Encik Herman yang singgah ke premis perniagaan kami setelah habis waktu bekerja telah memberikan kami fon tersebut dan meminta kami untuk menggantikan set bateri yang baru untuk fon kesayangan beliau itu.

Setelah diperiksa dan diteliti ternya fon tersebut mengalami masalah pada bateri. Ini kerana dapat diperhatikan yang ianya tidak dapat berfungsi dan dihidupkan melainkan perlunya ada sambungan kuasa pengecasan setiap masa.

Ini menjadikannya perlu dicucuk dengan alat pembekal kuasa seperti power bank pada setiap masa dan akan terpadam secara automatik sebaik sahaja usb kabel dilepaskan dari charging port.

Setelah bersetuju dengan tawaran istimewa dari kami yang berbentuk kos menarik yang disertakan tempoh jaminan yang lama bagi alat ganti yang baru, pemiliknya terus sahaja bersetuju dan meminta kami untuk menyiapkannya dengan kadar sesegera yang boleh.

Setelah bekerja didalam lebih kurang tempoh yang kurang dari 30 minit, fon Samsung Note 5 milik Encik Herman dari Presint 11 itupun kembali dapat dihidup dan digunakan semula dengan normal sebaik sahaja ianya selesai dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Samsung Note 5 Battery Replacement

Setelah dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang

Updates

Baterisamsung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *