Repair Bateri Oppo Neo 7 – Putrajaya

Repair-Bateri-Oppo-A33f-Kedai-Repair-Handphone-Putrajaya-Cyberjaya-Bangi-Serdang-Puchong-Kajang-Dengkil-Sepang-Salak-Tinggi

Bateri panas melampau!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah melanda keatas sebuah fon berjenama Oppo model Neo 7 yang dimiliki oleh Encik Zambri yang datang dari Presint 9, Putrajaya.

Beliau yang singgah ke premis perniagaan kami secara bersendirian itu telah meminta kami untuk melakukan sesuatu terhadap fon beliau yang dikatakan mengalami suhu panas yang melampau dan sering sahaja kehabiskan kuasa peratusan bateri dengan mendadak secara tiba-tiba.

Sebaik sahaja habis mendengar penerangan beliau, terus kami bongkar dan memulakan kerja-kerja penyiasatan punca suhu panas yang dikatakan terjadi pada fon tersebut. Seperti yang sudah dijangka, bateri yang bertarikh pada tahun 2015 itu sudahpun menunjukkan bacaan tidak normal pada sesebuah bateri dan ianya adalah simptom normal bagi bateri smartphone yang mula mengalami kerosakan.

Setelah diterangkan kos yang diperlukan untuk menggantikan bateri yang baru, pemiliknya terus bersetuju dan meminta kami dengan segera untuk mengambil stok bateri dari pembekal kami kera sudah tidak tahan dengan prestasi bateri asal yang sangat merumitkan kerja-kerja seharian yang penting.

Akhirnya, dalam masa 30 minit, fon Oppo Neo 7 A33f milik Encik Zambri dari Presint 9 itu kembali hidup normal semula setelah siap dibaiki oleh juruteknik berpengalaman BenAbas Gadget.

Repair-Bateri-Oppo-A33f-Kedai-Repair-Handphone-Putrajaya-Cyberjaya-Bangi-Serdang-Puchong-Kajang-Dengkil-Sepang-Salak-Tinggi

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller

Updates

Baterioppo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *