Repair Bateri iPhone 6s Plus – Putrajaya

iPhone 6s Plus Battery Replacement

LCD skrin terkeluar dari bingkai

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah berlaku keatas sebuah smartphone berjenama Apple model iPhone 6s Plus milik seorang pelanggan kami datang dari Presint 11 iaitu Encik Hafiz.

Encik Hafiz yang singgah ke premis perniagaan kami secara bersendirian sedari awal waktu kedai dibuka telah menyerahkan kepada kami sebuah iPhone 6s Plus dan meminta kami untuk membaikinya semula seperti keadaan asal.

Ketika diperiksa, kami mendapati lcd skrin fon tersebut sudah terkeluar dari bingkai badannya. Tanpa membuang masa,terus sahaja kami membukanya untuk memulakan kerja-kerja mencari punca kerosakan sekaligus mengelakkan sebarang perkara buruk berlaku keatas fon tersebut.

Setelah diperiksa, kami mendapati ianya berpunca dari baterinya yang sudahpun menggelembung dari dalam yang berpunca kerana sudah melebihi kitaran pengecasan sesebuah bateri normal. Manakan tidak, fon tersebut sudah digunakan lama sejak model itu baru dilancarkan dan sejak daripada itu, baterinya tidak pernah lagi digantikan dengan yang lain.

Pemilik fon tersebut terus sahaja bersetuju setelah mendengar tawaran istimewa kami yang disertakan jika beliau berminat untuk menggantikan bateri lama tersebut dengan seunit bateri baru yang berkapasiti lebih tinggi dari yang asal. Akhirnya, dalam masa lebih kurang 30 minit, iPhone 6s Plus milik Encik Hafiz dari Presint 11 itupun kembali pulih dan bekerja dengan normal setelah siap digantikan dengan set bateri yang baru oleh juruteknik BenAbas Gadget.

iPhone 6s Plus Battery Replacement

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#trustedseller

Updates

Bateriiphone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *