Repair Bateri iPad Mini 1 – Putrajaya

iPad Mini 1 Battery Replacement

iPad Mini tak boleh hidup secara tiba-tiba!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah terjadi keatas sebuah tablet berjenama Apple model iPad Mini 1 milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 17 iaitu Encik Zaidi.

Encik Zaidi yang hadir ke premis perniagaan kami secara bersendirian itu telah menyerahkan kepada kami iPad Mini beliau dan meminta kami untuk memeriksa sekaligus membaikinya semula sehingga dapat digunakan lagi seperti sebelum ini.

Ketika diperiksa, kami mendapati iPad beliau sudahpun tidak dapat dihidupkan. Setelah daripada itu, kami mencuba untuk mengecasnya dengan harapan supaya ianya dapat dihidupkan. Akan tetapi walaupun sudah dicas selama beberapa lama, ianya tetap juga tidak dapat dihidupkan bahkan hanya mengeluarkan logo sebuah bateri yang menunjukkan indikator tidak mempunyai daya kuasa dan meminta supaya dicas.

Setelah berbincang dengan pemiliknya, beliau bersetuju untuk tinggalkan iPadnya dikedai kami supaya dapat diperiksa dengan lebih mendalam. Hasilnya, kami berjaya menemui punca masalahnya dan sebaik sahaja mendapat persetujuan pemilik iPad Mini tersebut, terus sahaja kami membaikinya dan setelah bekerja dalam masa lebih kurang 1 jam, iPad Mini 1 milik Encik Zaidi yang datang dari Presint 17 itupun kembali pulih dan dapat digunakan semula seperti biasa selepas siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

iPad Mini 1 Encik Zaidi setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#trustedseller

Updates

Bateriipad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *