Repair Bateri Huawei P9 Lite – Putrajaya

Huawei P9 Lite Battery Replacement

Handphone kejap-kejap padam!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Huawei model P9 Lite milik seorang pelanggan kami yang datang dari Fasa 4C, Presint 8 iaitu Encik Amnan.

Encik Amnan yang datang ke premis perniagaan secara bersendirian telah memberikan kepada kami fon tersebut dan meminta kami untuk membaikinya semula supaya boleh digunakan kembali tanpa sebarang masalah.

Setelah disoal tentang bentuk permasalahan yang berlaku, beliau menjelaskan kepada kami yang fon tersebut kerap kali hang dan sangkut-sangkut ketika digunakan. Bahkan adakalanya ianya terus terpadam walaupun peratus kuasa bateri masih lagi berada pada paras 30-40%.

Sebaik sahaja mendengar penerangan beliau, kami memulakan kerja-kerja penelitian punca masalah yang berlaku dan hasilnya kami berjaya menemukan yang baterinya sudahpun berada diluar paras normal bagi sesebuah bateri smartphone.

Setelah beliau bersetuju dengan tawaran daripada kami yang berupa kos beserta tempoh waranti yang menarik, kami terus melakukan kerja-kerja penggantian set bateri yang baru dan fon Huawei P9 Lite milik Encik Amnan dari Fasa 4C, Presint 8 itupun kembali bekerja normal setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Huawei P9 Lite Battery Replacement

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang

Updates

Baterihuawei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *