Repair Bateri Huawei P9 – Cyberjaya

Bateri Huawei P9 Kembung

Bateri kembung sampai tak boleh tekan power button!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Huawei model P9 milik seorang pelanggan kami yang datang dari Bandar Cyberjaya iaitu Encik Nazmi.

Encik Nazmi yang singgah di premis perniagaan kami telah menyerahkan fon tersebut kepada kami dan meminta untuk memeriksa fon tersebut yang dipercayai menghadapi masalah bateri kembung dari dalam.

Ketika diperiksa, jelas kelihatan dari fizikal luarannya yang pelindung belakangnya sudahpun terangkat dari bingkai perumah. Bahkan, butang kuasanya sudah tidak dapat ditekan kerana keadaan yang berlaku itu.

Sebaik sahaja melihat keadaan tersebut, kami terus membongkar fonnya untuk memeriksa dengan lebih mendalam sekaligus mencari punca kerosakan yang berlaku.

Seperti yang telah dijangka, ternyata baterinya sudahpun menggelembung dari dalam sekaligus menyebabkannya menolak pelindung belakang fon tersebut keatas. Pemiliknya yang amat memerlukan fon tersebut untuk urusan kerja seharian telah meminta kami menggantikan terus baterinya dengan sebuah bateri yang baru.

Tanpa membuang masa, kami terus melakukan kerja-kerja penggantian bateri baru dan tidak sampai 30 minit, fon Huawei P9 milik Encik Nazmi yang datang dari Cyberjaya itupun kembali pulih seperti sediakala setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Bateri Huawei P9 Kembung. Huawei P9 Tak Boleh Caj.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

Baterihuawei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *