Repair Bateri Huawei P20 – Putrajaya

Bateri Huawei P20 Kembung

Cover belakang hampir tercabut sebab bateri kembung!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Huawei model P20 milik seorang pelanggan kami yang menetap di Presint 9 iaitu Puan Siti Zuraidah.

Puan Siti Zuraidah yang singgah ke premis perniagaan kami telah menyerahkan fon tersebut dan meminta kami untuk memeriksa dan membaikinya semula supaya dapat digunakan kembali seperti sebelum ini.

Ketika diperiksa, kami mendapati pelindung belakang fon tersebut sudahpun terkeluar dan tercabut sedikit dari bingkai perumahnya. Ketika ditanya kepada pemiliknya, beliau menjelaskan keadaan itu berlaku scara tiba-tiba dan tanpa disedari.

Melihat sahaja keadaan tersebut dan berdasarkan pengalaman kami didalam membaikpulih smartphone, kami mengesyaki yang bateri fon itu sudahpun kembung dan membengkak dari dalam akibat kitaran pengecasannya sudahpun sampai ketahap yang sudah tidak mampu ditanggung lagi bateri itu.

Selesai sahaja mendengar penerangan kami yang berupa langkah kerja yang akan diambil beserta kos baikpulih yang diperlukan bagi menggantikan sebuat bateri yang baru, pemiliknya terus sahaja bersetuju dan meminta kami untuk segera membaikinya semula.

Tidak sampai 30 minit, fon Huawei P20 milik Puan Siti Zuraidah yang datang dari Presint 9 itupun kembali pulih dan berfungsi semula dengan baik tanpa sebarang masalah setelah selesai dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget yang berpengalaman luas didalam membaikpulih smartphone yang mengalami kerosakan bateri.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

Baterihuawei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *