Repair Bateri Huawei P10 Lite – Sepang

Bateri Huawei P10 Lite Kembung

Fon mati walaupun bateri ada 70 peratus!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Huawei model P10 Lite milik seorang pelanggan kami yang datang dari Bandar Sepang iaitu Encik Azri.

Encik Azri yang sudah tidak tahan lagi dengan masalah yang dihadapi pada fon beliau itu terus ke premis perniagaan kami setelah menemui kewujudan perkhidmatan baikpulih smartphone kami melalui hasil carian di laman web Google.

Ketika diperiksa, beliau turut bercerita yang fon itu sering mengalami gangguan kehabisan bateri dengan cepat dan kadangkala ianya mati terus walaupun peratusan kuasa baterinya masih lagi menunjukkan pada indikator yang banyak seperti 70%.

Tanpa melengahkan masa, terus kami membuka dan meleraikan fon tersebut untuk memulakan kerja-kerja pencarian punca dan baikpulih.

Setelah kesemuanya siap dileraikan, kami berjaya menemukan suatu tanda keganjilan padanya iaitu jelas kelihatan dari pandangan fizikal yang bateri fon tersebut sudahpun mengalami masalah kekembungan dari dalam. Ini menunjukkan bateri tersebut sudahpun bermasalah dan menjadi punca simptom-simptom aneh yang berlaku pada fon beliau sebelum ini.

Sebaik sahaja mendengar penjelasan kami berhubung langkah kerja yang akan diambil termasuk upah yang diperlukan, pemiliknya terus bersetuju dan meminta kami dapat menyiapkannya secepat mungkin kerana sudah tidak boleh bersabar lagi dengan kerenah fon itu.

Tidak sampai 30 minit, fon Huawei P10 Lite milik Encik Azri dari Bandar Sepang itupun kembali pulih dan berfungsi baik setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone#repairhandphone#repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya#repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong#repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi#repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab#repairhandphoneserdang#repairhandphonekajang#benabasgadget

Updates

Baterihuawei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *