Repair Bateri Huawei Nova Lite – KLIA

Bateri Huawei Nova Lite Cepat Habis.

Handphone terpaksa cucuk power bank 24 jam!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget telah berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Huawei model Nova Lite milik seorang pelanggan kami yang menetap di sekitar KLIA iaitu Puan Afidah.

Puan Afidah yang singgah ke premis perniagaan kami sambil ditemani ahli keluarga beliau yang lain telah menyerahkan kepada kami fon tersebut dan meminta supaya ianya diperiksa kerana akhir-akhir ini fon itu kerap menimbulkan masalah yang tidak pernah terjadi sebelum ini.

Ketika ditanya tentang bentuk permasalahan yang terjadi, beliau menjelaskan kepada kami yang fon itu tidak dapat bertahan dengan lama ketika digunakan. Peratusan kuasanya cepat sahaja turun dengan mendadak walaupun baru sahaja siap dicas dengan penuh tidak berapa lama sebelum itu.

Bahkan lebih malang lagi, beliau terpaksa mengusung sebuah power bank kehulu hilir sekarang ini kerana fon itu akan mati sekiranya tidak dibekalkan dengan kuasa secara berterusan.

Sebaik sahaja mendengar penjelasan beliau, kami mengesyaki yang baterinya sudahpun rosak setelah digunakan selama 2 tahun lebih. Setelah pemeriksaan dibuat, ternyata telahan kami itu adalah benar kerana ia sudah menunjukkan indikator tidak normal bagi sesebuah bateri smartphone.

Pemiliknya terus sahaja bersetuju dengan tawaran istimewa kami untuk menggantikannya dengan kos dan tempoh jaminan yang cukup berbaloi. Tidak sampai 30 minit, fon Huawei Nova Lite milik Puan Afidah yang menetap di kawasan perumahan sekitar KLIA itupun kembali normal sebaik sahaja siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

Baterihuawei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *