Repair Bateri Huawei Nova 2i – Taman Putra Perdana

Huawei Nova 2i Battery Replacement.

Skrin terangkat macam nak pecah!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget telah berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Huawei model Nova 2i milik seorang pelanggan kami yang datang dari Taman Putra Perdana Puchong iaitu Puan Maimunah.

Puan Maimunah yang singgah ke premis perniagaan kami secara bersendirian telah menyerahkan fon tersebut dan meminta kami untuk memeriksanya kerana skrin fon tersebut dikatakan seolah-olah sudah mahu terkeluar dan tercabut dari bingkai perumahnya.

Ketika diteliti, kami mendapati memang jelas ketara akan perkara tersebut bahkan boleh dilihat cahaya yang keluar dari lcd pada celahan bingkai perumahnya.

Tanpa membuang masa terus kami nyatakn pada beliau yang masalah ini mungkin disebabkan oleh baterinya yang sudah menggelembung dari dalam akibat kitaran pengecasannya yang mungkin sudahpun sampai masa untuk ditukar dengan set bateri yang baru.

Sebaik sahaja dijelaskan kepada beliau kos bagi sebuah bateri yang baru beserta tempoh jaminan yang akan diberi, terus sahaja beliau bersetuju untuk kami gantikan bateri yang baru buat fon beliau. Akhirnya dalam masa yang tidak sampai beberapa ketika, fon Huawei Nova 2i milik Puan Maimunah yang datang dari Taman Putra Perdana Puchong itupun kembali normal dan dapat berfungsi semula dengan baik seperti sebelumnya setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang

Updates

Baterihuawei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *