Repair Bateri Huawei Nova 2i – Putrajaya

Repair-Bateri-Handphone-Huawei-Nova-2-i-Kembung-Kedai-Repair-Handphone-Putrajaya-Cyberjaya-Bangi-Puchong-Kajang-Serdang-dengkil-Sepang-Salak-Tinggi

Skrin Huawei Nova 2i terkeluar!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone berjenama Huawei model Nova 2i ataupun lebih dikenali sebagai Mate 10 Lite di pasaran antarabangsa milik seorang rakan kami yang datang dari Presint 16 iaitu Encik Nasir.

Encik Nasir yang hadir bersendirian ke premis perniagaan kami telah menyerahkan kepada kami smartphone tersebut dan meminta kami untuk membaiki semula fon tersebut supaya boleh digunakan kembali dengan baik dan normal seperti sediakala.

Ketika kami memerika fon tersebut, kami tidak dapat melihat dan merasakan yang ianya mengalami sebarang masalah kerana jelas kelihatan dari fizikal luarannya yang tidak menunjukkan sebarang keganjilan atau tanda-tanda kerosakan.

Sebaik sahaja mendengar pertanyaan kami berkenaan tentang permasalahan apa yang sedang dihadapi pada fon tersebut, Encik Nasir terus menceritakan yang ianya berpunca dari skrin fon tersebut yang terangkat dan terkeluar dari bingkai housing. Ketika diperhatikan, jelas kelihatan lampu dari lcd yang keluar dari sebelah tepi skrin yang mana ianya tidak akan terjadi pada sesebuah smartphone normal melainkan ianya sudah mengalami kerosakan pada bateri yang telah kembung.

Setelah dijelaskan keadaan, punca dan kos baikpulih bagi masalah tersebut, pemiliknya terus meminta kami menggantikan set bateri yang baru buat smartphone kesayangan beliau ini dan meminta kami untuk melakukannya dengan sesegera yang mungkin kerana mahu menggunakannya untuk urusan kerja seharian yang penting.

Akhirnya dalam masa lebih kurang 30 minit, smartphone Huawei Nova 2i milik Encik Nasir yang datang dari Presint 16 itupun kembali pulih dari kerosakan dan boleh digunakan semula seperti biasa tanpa sebarang masalah yang lain setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Repair-Bateri-Handphone-Huawei-Nova-2-i-Kembung-Kedai-Repair-Handphone-Putrajaya-Cyberjaya-Bangi-Puchong-Kajang-Serdang-dengkil-Sepang-Salak-Tinggi

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#trustedseller

Updates

Baterihuawei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *