Repair Bateri Huawei Nova 2i – Putrajaya

Repair bateri Huawei Nova 2i kembung

Skrin terangkat dan terkeluar!

Alhamdulillah. Hari ini BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah terjadi keatas dua buah sekaligus smartphone yang berjenama dan model yang sama iaitu Huawei Nova 2i milik dua orang pelanggan kami yang masing-masing datang dari Presint 15 dan Presint 9 iaitu Puan Syarifah Syafiqah dan Encik Syifullah.

Mereka berdua datang ke premis perniagaan kami dan telah menyerahkan fon masing-masing sambil meminta kami untuk memeriksa keadaan fon mereka yang berada diluar kebiasaan normal bagi sesebuah smartphone.

Ketika diteliti kami mendapati kedua-dua fon tersebut mengalami simptom yang sama iaitu baterinya telah kembung sekaligus menolak skrin lcdnya keatas dan hampir menyebabkannya tercabut dari bingkai perumah masing-masing.

Setelah dijelaskan tentang keadaan baterinya yang rosak beserta kos bagi sebuah bateri yang baru, mereka berdua bersetuju untuk kami gantikan bateri yang baru kerana mahu menyelesaikan beberapa urusan kerja yang terganggu sejak keadaan bateri fon mereka terjadi sedemikian.

Setelah bekerja dalam waktu yang tidak sampai 30 minit, fon Huawei Nova 2i milik Puan Syarifah Syafiqah dan Encik Syifullah yang masung-masing dari Presint 15 dan Presint 9 itupun kembali berfungsi normal setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Bateri Huawei Nova 2i kembung

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

Baterihuawei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *