Repair Bateri Huawei Nova 2i – Putrajaya

Huawei Nova 2i Battery Replacement

Bateri meletup sewaktu dibuka!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah berlaku keatas sebuah smartphone berjenama Huawei model Nova 2i milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 18 iaitu Encik Zaki.

Encik Zaki yang singgah ke premis perniagaan kami setelah habis waktu bekerja telah menyerahkan kepada kami fon beliau dan meminta kami untuk menukarkan set bateri yang baru kerana bateri asalnya dilihat sudahpun kembung sehingga mengakibatkan separuh dari permukaan lcd nya terkeluar dari bingkai perumah.

Setelah beliau bersetuju dengan kos bateri yang baru, terus sahaja kami memulakan kerja-kerja penggantian set bateri yang baru. Malang tidak berbau, walaupun juruteknik kami sudah berpengalaman dalam 5 tahun didalam dunia gadget dan alat telekomunikasi berlaku satu kemalangan ketika proses penggantian bateri baru tersebut. Ini kerana walaupun sudah dilakukan dengan cermat dan teliti, dan mungkin akibat fizikal bateri yang sudahpun menggelembung dengan teruk, ianya meletup ketika cuba diumpil keluar dari bingkainya. Mujur motherboard dan komponen lainnya tidak rosak akibat dari kebakaran itu.

Setelah bekerja didalam tempoh lebih kurang 30 minit, fon Huawei Nova 2i milik Encik Zaki yang menetap di Presint 18 itupun kembali pulih dan boleh digunakan seperti biasa setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget. Sekiranya anda mengalami masalah kekembungan bateri, kami amat menyarankan anda untuk berjumpa dan menukarnya di kedai kami dengan kadar segera untuk mengelakkan sebarang kecelakaan seperti yang telah terjadi pada fon pelanggan kami ini.

Huawei Nova 2i Battery Replacement

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#trustedseller

Updates

Baterihuawei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *