Repair Bateri Huawei Nova 2i – Puchong

Bateri Huawei Nova 2i Kembung

LCD terangkat ke atas akibat bateri kembung!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Huawei model Nova 2i milik seorang pelanggan kami yang datang dari Puchong iaitu Puan Mimi Rosnida.

Beliau yang menemui kewujudan khidmat baikpulih smartphone yang diusahakan oleh kami melalui hasil carian dilaman web Google telah singgah ke premis kami siang tadi sebaik sahaja mempunyai waktu senggang hari ini dan telah menyerahkan fon terseut kepada kami untuk diperiksa dan dibaiki semula supaya dapat berfungsi dengan baik seperti sebelum ini.

Ketika diperiksa, kami mendapati bingkai perumah fon tersebut sudahpun renggang dan terangkat keluar dari posisi asal yang sepatutnya. Berdasarkan pengalaman kami, keadaan ini terjadi oleh kerana baterinya yang mungkin sudahpun mengalami kekembungan akibat banyak faktor dari dalam.

Kami berjaya mengesahkan masalah terseut setelah ianya dibuka dan dilihat dengan jelas melalui mata kasar kami. Setelah diberi penjelasan berkenaan punca dan kos baikpulih kerosakan itu, pemiliknya terus sahaja bersetuju dan meminta kami untuk menyiapkannya dengan secepat mungkin kerana perlu bergegas ke tempat lain atas urusan yang penting.

Tidak sampai 30 minit, fon Huawei Nova 2i milik Puan Mimi Rosnida dari Puchong itupun kembali pulih dan berfungsi semula seperti biasa setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

Baterihuawei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *