Repair Bateri Huawei Nova 2i -Desa Pinggiran Putra

Repair-Bateri-Huawei-Nova-2-i-Kedai-Repair-Handphone-Putrajaya-Cyberjaya-Bangi-Puchong-Kajang-Serdang-Dengkil-Desa-Pinggiran-Putra-Salak-Tinggi-Sepang

Bateri kembung macam mengandung!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah melanda keatas sebuah fon model Huawei Mate 10 Lite atau lebih dikenali sebagai Huawei Nova 2i didalam pasaran Malaysia milik seorang pelanggan kami yang datang dari Desa Pinggiran Putra iaitu Encik Alif.

Encik Alif sewaktu singgah ke premis perniagaan kami telah menyerahkan fon Huawei Nova 2i milik beliau dan meminta kami untuk memeriksa keadaan fonnya yang dikatakan tidak normal pada fizikal luarannya.

Sewaktu diteliti, kami mendapati skrin lcd fon tersebut sudah terangkat dan sedikit terkeluar dari bahagian bingkai perumah nya. Melihat keadaan yang seperti itu kami terus meminta izin dari beliau untuk membuka fon tersebut supaya urusan kerja-kerja mencari punca kerosakan dapat dilakukan dengan sesegera mungkin.

Setelah dibuka, kami mendapati keadaan bateri beliau yang secara jelas sudahpun kembung dari dalam. Ini mengakibatkan ianya menolak lcd skrinnya terkeluar dari bingkai perumah. Mujur beliau datang awal ke tempat kami kerana kebarangkalian untuk lcd skrinnya mengalami kerosakan adalah amat tinggi sekiranya dibiarkan lebih lama.

Hasil perbincangan dari kedua-dua pihak dan setelah diterangkan punca kerosakan dan kos baikpulih yang diperlukan untuk menukar bateri baru, Encik Aliff bersetuju untuk mengambil khidmat kami untuk membaiki semula fon kesayangan beliau. Akhirnya, dalam masa yang tidak sampai 30 minit, fon Huawei Nova 2i milik beliau yang datang bersendirian dari Desa Pinggiran Putra itu kembali pulih dan normal setelah habis siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Setelah siap dibaiki

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller

Updates

Baterihuawei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *