Repair Bateri Huawei Nova 2i – Cyberjaya

Repair-Bateri-Huawei-Nova-2-i-Kembung-Kedai-Repair-Handphone-Putrajaya-Cyberjaya-Puchong-Bangi-Kajang-Dengkil-Sepang-Salak-Tinggi

Bateri kembung sampai terkeluar skrin!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah berlaku keatas sebuah fon berjenama Huawei model Mate 10 Lite ataupun lebih dikenali sebagai Nova 2i untuk pasaran Malaysia milik seorang pelanggan kami yang datang dari bandar Cyberjaya iaitu Encik Haizat.

Encik Haizat yang hadir ke premis perniagaan kami sambil ditemani isteri beliau telah menyerahkan kepada kami fon beliau dan meminta kami memeriksa keadaan fon tersebut yang dianggapnya tidak berapa normal.

Ini kerana jelas kelihatan dari fizikal luaran fon tersebut bahawa ianya sudahpun terkeluar dan hampir tercabut keluar dari bingkai nya.

Sebaik sahaja melihat keadaan tersebut, terus kami bongkar dan membuka komponen dalaman fon tersebut untuk memulakan kerja-kerja pencarian punca masalah yang telah timbul itu. Apabila fon tersebut sudah berjaya dileraikan, maka kami menemui punca masalah yang mengakibatkan skrinnya terkeluar dari bingkai.

Masalah tersebut berpunca dari baterinya yang sudah mengalami kekembungan akibat charging cycle yang mungkin sudah melebihi kapasiti normal bagi fon tersebut. Sebaik sahaja melihat keadaan tersebut, kami terus nyatakan pada pemiliknya sekiranya beliau mahu kami tukarkan bateri yang asal itu kepada set bateri yang baru.

Pemiliknya terus memberi keizinan dan bersetuju untuk kami gantikan set bateri yang baru untuk fon beliau dan meminta kami melakukannya dengan secepat yang mungkin kerana mahu menggunakannya untuk urusan kerja seharian yang padat bagi menyambut musim perayaan yang bakal tiba nanti.

Akhirnya, dalam masa lebih kurang 30 minit, fon Huawei Nova 2i milik Encik Haizat dari bandar Cyberjaya itupun kembali pulih dari kerosakan setelah siap digantikan dengan set bateri yang baru. Bahkan juruteknik BenAbas Gadget siap menampal semula lcd skrin pada permukaan bingkai dengan menggunakan gam khas yang terdapat di premis kami.

Repair-Bateri-Huawei-Nova-2-i-Kembung-Kedai-Repair-Handphone-Putrajaya-Cyberjaya-Puchong-Bangi-Kajang-Dengkil-Sepang-Salak-Tinggi

setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller

Updates

Baterihuawei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *