Repair Bateri Huawei Nova 2i – Cyberjaya

Bateri Huawei Nova 2i Kembung

Layar skrin susah nak respon sebab bateri tolak dari bawah!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Huawei model Nova 2i milik seorang pelanggan kami yang datang dari Bandar Cyberjaya iaitu Puan Siow Huey.

Puan Siow Huey yang singgah ke premis perniagaan kami sambil ditemani rakan sepejabat beliau telah menyerahkan fon tersebut dan meminta kami untuk memeriksa dan membaikinya semula supaya pulih kepada keadaan asal.

Ketika diteliti, kami mendapati bahawa skrin fon tersebut sudahpun terkeluar dari bingkai perumahnya. Berdasarkan pengalaman kami, ini terjadi kerana disebabkan baterinya yang sudahpun kembung dari dalam. Berikutan itu, ia akan menolak skrinnya keatas bahkan lebih teruk lagi, set lcd skrin boleh rosak disebabkan tekanan dari bateri yang berada didalam keadaan sedemikian.

Setelah diterangkan kepada beliau berkenaan punca dan kos baikpulih kerosakan yang dihadapi beliau terus bersetuju untuk kami selesaikan masalah tersebut dan tidak sampai 30 minit, fon Huawei Nova 2i milik Puan Siow Huey dari Bandar Cyberjaya itu kembali pulih setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Sebelum melangkah pulang, beliau amat berasa gembira kerana masalah kekurangan respon sewaktu layar skrinnya disentuh turut selesai setelah bateri yang kembung itu berjaya digantikan dengan yang baru.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

Baterihuawei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *