Repair Bateri Huawei Mate 9 Pro – Putrajaya

Huawei Mate 9 Pro Battery Replacement

Skrin terkeluar sebab bateri kembung!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Huawei model Mate 9 Pro milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 11 iaitu Encik Faizal.

Encik Faizal yang hadir ke premis perniagaan kami sambil ditemani rakan sepenjawat beliau telah menyerah dan meminta kami untuk memeriksa sekaligus membaiki semula fon tersebut yang dikatakan mengalami sedikit keganjilan pada fizikal luarannya.

Ketika diperiksa, kami mendapati layar skrinnya telah terangkat sedikit dari bingkai perumahnya dan sebaik sahaja melihat keadaan tersebut, kami dapat merasakan yang baterinya sudahpun menggelembung dari dalam dan menolak layar skrinnya sehingga terjadi keadaan yang seperti itu.

Setelah fon tersebut siap dibuka, memang sah ramalan kami bahawa baterinya sudah kembung dari dalam. Sebaik sahaja berbincang dengan pemiliknya, beliau bersetuju untuk mengambil khidmat kami untuk menggantikan set bateri yang baru buat fon kesayangan beliau itu.

Setelah bekerja lebih kurang didalam 20 minit, fon Huawei Mate 9 Pro milik Encik Faizal yang menetap di Presint 11 itu kembali berjaya dihidup & digunakan dalam keadaan yang normal setelah ianya selesai dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#trustedseller

Updates

Baterihuawei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *