Repair Bateri Honor 7x – Putrajaya

Bateri Honor 7x Kembung

Skrin terkeluar dari bingkai!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget telah berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Honor model 7x milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 9 iaitu Puan Nurul.

Puan Nurul yang singgah ke premis perniagaan kami secara bersendirian telah menyerahkan fon tersebut kepada kami dan meminta supaya ianya dapat dibaiki semula kerana amat memerlukannya untuk urusan kerja seharian yang penting.

Ketika diteliti kami mendapati lcd skrinnya sudahpun terangkat dan terkeluar sedikit dari bingkai perumahnya. Berdasarkan pengalaman kami, keadaan ini terjadi kerana disebabkan baterinya yang sudahpun menggelembung dari bawah sekaligus menolak lcd skrin tersebut keluar dari bingkai perumahnya.

Setelah dijelaskan kepada pemiliknya akan punca dan kos baikpulih yang diperlukan sekiranya beliau ingin menggantikan bateri yang baru, beliau terus bersetuju dan berharap supaya masalah itu dapat diatasi dengan segera.

Tidak sampai 30 minit, fon Honor 7x milik Puan Nurul yang menetap di Presint 9 itupun kembali pulih seperti sediakala setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget yang berpengalaman didalam kerja-kerja mengendalikan kes bateri kembung bagi peranti Android dan IOS.

Bateri Honor 7x Kembung

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

BateriHonor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *