Repair Bateri Honor 6 Plus – Putrajaya

Honor 6 Plus Battery Replacement.

Bateri kembung sampai back cover tertanggal!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Honor model 6 Plus milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 4 iaitu Encik Fadzly.

Encik Fadzly yang menemui kewujudan servis repair smartphone di Putrajaya yang diusahakan oleh kami ini melalui hasil carian di laman sesawang Google telah membuatkan beliau terus berhubung dengan kami melalui emel dan bertanyakan tentang permasalahan yang dihadapinya itu.

Setelah mengetahui lokasi premis kami, beliau dengan segera terus singgah ke kedai kami dan memberikan kepada kami fon tersebut dan meminta kami untuk membaikinya semula supaya dapat digunakan kembali untuk urusan kerja seharian yang amat penting.

Setelah diperiksa, kami mendapati pelindung belakangnya sudahpun tercabut dan terkeluar dari bingkai perumah. Ini disebabkan oleh bateri fon tersebut yang sudahpun membengkak dan menggelembung dari dalam.

Sebaik sahaja melihat perkara tersebut, kami terus memberikan sebut harga yang diperlukan untuk menggantikan set bateri tersebut. Tanpa sebarang keraguan, beliau terus bersetuju dengan tawaran kami yang istimewa dan berpatutan dengan tempoh masa jaminan yang lama.

Setelah bekerja selama hampir 20 minit, fon Honor 6 Plus Encik Fadzly yang datang dari Presint 4 itupun kebali dapat dihidupkan dan berfungsi semula seperti biasa sejurus ianya siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang

Updates

BateriHonor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *