Repair Bateri & Charging Port Redmi 5a – Putrajaya

Redmi 5a Battery & Charging Port Replacement

Fon langsung tak boleh hidup!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah melanda keatas sebuah smartphone yang berjenama Xiaomi model Redmi 5a milik seorang pelanggan kami yang datang dari Fasa 4C, Presint 8 iaitu adik Faris.

Adik Faris yang singgah ke premis perniagaan kami sambil ditemani abang beliau telah meminta kami untuk memeriksa fon tersebut yang dikatakan tidak dapat dihidupkan ekoran masalah kegagalan untuk mengecas setelah sekian lama.

Ketika diperiksa, kami mendapati motherboard fon tersebut masih lagi normal dan boleh dihidupkan dengan alat pembekal kuasa khusus yang terdapat dikedai kami.

Setelah itu kami memeriksa pula baterinya untuk mengetahui kadar bacaan voltage yang terdapat padanya dan keputusannya amat mengejutkan kerana ianya sudahpun berada di tahap yang tidak baik walaupun usianya baru sahaja mencapai 1 tahun lebih.

Selain dari itu kami juga dapat melihat dengan jelas dari fizikal luaran charging portnya yang sudahpun patah pin penyambung yang berfungsi untuk mengalirkan kuasa elektrik kedalam bateri sewaktu proses pengecasan.

Sebaik sahaja mengetahui punca kerosakan, kami pun menjelaskan kepada pemiliknya tentang kos dan jalan kerja yang akan diambil. Beliau yang mendengar kos istimewa dari kami terus sahaja bersetuju dan meminta kami membaikinya dengan cepat kerana mahu menggunakannya untuk urusan yang penting.

Akhirnya setelah bekerja lebih kurang 30 minit, fon Xiaomi Redmi 5a milik adik Faris yang datang dari Fasa 4C Presint 8 itupun kembali pulih dan hidup semula setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Redmi 5a Battery & Charging Port Replacement

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#trustedseller

Updates

BateriCharging Portxiaomi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *