Repair Baseband IC iPhone Xs Max – Cyberjaya

Repair-iPhone-Xs-Max-No-Service-Baiki-Baseband-IC-iPhone-Xs-Max-Kedai-Baiki-Motherboard-Repair-Logicboard-iPhone-Putrajaya-Cyberjaya-Serdang-Puchong-Kajang-Bangi-Dengkil-Sepang-Salak-Tinggi-KLIA

Alhamdulillah, BenAbas Gadget telah berjaya menyelesaikan suatu masalah yang terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Apple model iPhone Xs Max milik seorang pelanggan kami yang datang dari Cyberjaya.

Beliau yang datang ke premis perniagaan kami sambil ditemani pasangannya telah meneyerahkan fon tersebut kepada juruteknik kami dan meminta supaya kami dapat membaikinya semula kerana mahu menggunakannya untuk urusan kerja seharian yang amat penting.

Sambil kami meneliti fon tersebut, pemiliknya mengadu kepada kami yang fon kesayangannya itu mengalami kegagalan fungsi untuk membaca simkad setelah terjatuh dengan agak kuat beberapa hari sebelum itu. Ketika diteliti dan diperiksa, kami mendapati terdapat paparan No Service disudut atas permukaan layar skrinnya.

Setelah diaamati, mesej tersebut keluar kerana nombor IMEInya tidak lagi kelihatan dan masalah ini sering terjadi bilamana sesebuah hardware pada motherboard smarthone itu mengalami kerosakan.

Pemiliknya bersetuju untuk meninggalkan perantinya buat seketika pada kami setelah mendengar penerangan daripada juruteknik kami yang proses diagnostik dan baikpulih kerosakan pada motherboard fon kesayangannya akan mengambil masa beberapa hari.

Akhirnya, setelah didiagnos dan dikerjakan selama lebih kurang 2 hari, iPhone Xs Max milik pelanggan kami yang datang dari Cyberjaya ini berjaya pulih dan berfungsi semula seperti biasa setelah siap dibaiki semula Baseband IC nya. Semoga beliau berpuas hati dengan servis yang kami berikan untuk fon kesayangannya itu.

Repair-iPhone-Xs-Max-No-Service-Baiki-Baseband-IC-iPhone-Xs-Max-Kedai-Baiki-Motherboard-Repair-Logicboard-iPhone-Putrajaya-Cyberjaya-Serdang-Puchong-Kajang-Bangi-Dengkil-Sepang-Salak-Tinggi-KLIA

IMEI kembali muncul setelah siap dibaiki BenAbas Gadget

Nak repair motherboard iPhone / iPad tapi tak tahu dimana tempatnya?

Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih motherboard iPhone & iPad berkualiti dengan harga berpatutan.

Anda boleh terus ke premis perniagaan kami yang terletak di Fasa 4C, Blok CA, Aras Bawah, No 2. Presint 8 Putrajaya. Kami juga boleh ditemui melalui Waze atau Google Maps menerusi pautan ini.

Boleh juga berhubung terus dengan juruteknik kami melalui talian Whatsapp. Kami sangat mengalu-alukan kedatangan tuan-tuan di premis kami. Semoga masalah pada peranti tuan-tuan dapat diselesaikan dengan baik oleh juruteknik kami kelak.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget #repairiphonemurah #repairskriniphone #repairiphonepuchong #repairiphoneputrajaya #repairiphonecyberjaya #repairmotherboardiphone #repairmotherboardipad #applemalaysia #iphonemalaysia

 

Uncategorized

IOSiphoneMotherboardRepair

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *