Repair Asus Zenpad C Tidak Boleh Cas – Putrajaya

Asus Zenpad C Cant Charge

Asus Zenpad C rosak charging port

Selesai menggantikan set charging port untuk tablet Asus Zenpad C milik Puan Farah yang datang dari Presint 11. Puan Farah yang singgah ke premis BenAbas Gadget yang terletak di Fasa 4C, Blok CA, Presint 8 telah meminta kami untuk tolong periksa dan perbaiki apa yang patut untuk fon beliau yang mengalami masalah tidak boleh cas.

Keadaan tapak charging tablet yang sudah rosak

Beliau katakan yang tablet tersebut sudah tidak lagi dapat dihidupkan akibat kegagalan fungsi pengecasan. Dan bila kami lihat secara luaran fizikal tablet ini, kami mendapati yang charging port yang bertindak sebagai fungsi penghubung kuasa ke bateri sudahpun tertanggal dari tapak PCB. Melihat keadaan seperti itu, terus kami bongkarkan tablet beliau untuk meneruskan sesi diagnosis dengan lebih mendalam.

Hasilnya, kami melihat bahawa jalur charging pada tapak PCB itu juga telah hilang akibat ditarik sekali sewaktu charging port tercabut dari tapak. Dan ianya sudah hampir mustahil untuk dibaiki lagi kecuali dengan trik khas dimana ianya memerlukan pengalaman dan kepakaran khusus seperti yang dimiliki BenAbas Gadget jika mahu membaikinya.

Asus Zenpad C Cant Charge

Fungsi charging yang kembali normal setelah siap dibaiki

Puan Farah meminta kami supaya membaiki tabletnya kerana sangat-sangat memerlukan data-data peribadi penting yang terkandung didalam storage tablet tersebut. Bila kami dengar beliau berkata begitu, terus kami bongkar tablet beliau dan memulakan sesi penukaran dan baikpulih charging port yang baru. Setelah ianya siap dilakukan, tablet Asus Zenpad C milik Puan Farah yang datang dari Presint 11 itu kembali boleh dicas dan hidup semula seperti biasa.

Nak repair phone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?

Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan smartphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki smartphone berasaskan Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller#

Updates

asusCharging Port

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *