Repair Antenna Samsung Note 3 – Putrajaya

Samsung Note 3 No Network Repair

Line kejap ada kejap tak ada!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone berjenama Samsung model Note 3 milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 9 iaitu Puan Ida.

Puan Ida yang hadir bersendirian ke premis perniagaan kami sejurus habis waktu bekerja telah menyerahkan kepada kami sekaligus meminta kami untuk membaiki semula fon kesayangan beliau yang sudah lama tidak dihidupkan itu.

Melalui penjelasan beliau, kami difahamkan bahawa fon tersebut mengalami masalah tidak ada talian jaringan. Meskipun sudah meletakkan beberapa simkad, masalah tersebut tetap berlaku. Hanya kadang-kadang sahaja talian akan muncul dan beberapa lama kemudian ianya akan terputus dan tidak stabil seperti kebiasannya pada masa lalu.

Setelah diperiksa, kami mendapati tapak antenna yang berfungsi sebagai penyambung jaringan itu telahpun terhakis dan berkarat akibat masuk air. Malangnya, ianya tetap dipat dibaiki walaupun kami sudah mencuba mencuci dan melakukan beberapa tindakan yang sewajarnya. Mujurlah juruteknik kami mempunyai pengalaman untuk berhadapan dengan situasi ini dan akhirnya, kami menyedari punca kerosakannya dan terus membaikinya setelah diberi keizinan oleh pemiliknya.

Fon Samsung Note 3 milik Puan Ida yang datang dari Presint 9 yang pada mulanya masuk dalam keadaan tidak ada talian jaringan kembali pulih dan berfungsi semula seperti biasa setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget yang berpengalaman membaikpulih smartphone yang beroperasi dengan sistem kerja Android.

Samsung Note 3 Tak Ada Network

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#trustedseller

Updates

Charging Portsamsung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *