Lenovo A516 Google Has Stopped Error – Putrajaya

Lenovo A516

Repair software Lenovo A516

Selesai baiki fon Lenovo A516 milik Pn. Zainab dari Fasa 4C, Presint 8 yang mengalami masalah tidak boleh digunakan akibat masalah sistem software yang sudah crashed. Pn. Zainab minta BenAbas Gadget untuk periksa fon beliau yang katanya tidak boleh masuk ke menu akibat keluarnya mesej notification yang tidak henti2 di layar skrin.

Lenovo A516

Lenovo A516 Pn. Zainab didalam proses bacaan userdata

Bila kami periksa, kami dapati masalah tersebut berpunca akibat sistem software nya yang sudah terganggu. Ini mengakibatkan mesej2 error seperti Google has stopped, process media has stopped, contact UI has stopped dan pelbagai lagi mesej2 error yang keluar. Yang pasti, jika sesebuah fon sudah terkena penyakit seperti ini, owner pasti tidak akan dapat menggunakan fon mereka kerana sistem menu tidak dapat ditembusi walaupun sudah berkali2 kita tekan butang ok,yes atau allowed di skrin.

Userdata recovery

Akses ke menu kembali pulih

Pn. Zainab mahu kami selesaikan masalah pada fon beliau ini dan pada masa yang sama mahu kami selamatkan data2 penting yang berbentuk peribadi seperti nombor contacts. Berbekalkan kepakaran dan senjata perisian khas, kami katakan pada beliau kami boleh selamatkan userdata yang beliau minta itu. Tanpa berlengah, terus kami jalankan proses membaca userdata melalui sistem memori fon beliau dan mengeluarkannya ke laptop kami.

Setelah kesemua data penting yang diperlukan itu berjaya dikeluarkan,kami teruskan dengan proses seterusnya iaitu flashing firmware yang baru dengan tujuan untuk menggantikan sistem software yang sudah corrupt pada Lenovo A516 milik Pn. Zainab ini.

Kembali normal seperti biasa

Lenovo A516 Pn. Zainab setelah siap dibaiki

Setelah siap melalui proses extract user data & flashing Lenovo A516 milik Pn. Zainab dari Fasa 4C, Presint 8 kembali pulih dan berjaya hidup normal semula seperti asal. Semoga Pn. Zainab berpuas hati dengan hasil kerja kami ini.

Nak repair phone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?

Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan smartphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki smartphone berasaskan Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Nak repair smartphone? Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

 

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller#terer

 

Updates

Flashlenovo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *