iPhone 7 Lupa Passcode – Putrajaya

iPhone 7

Update IOS iPhone 7

Selesai update sistem operasi terkini IOS 12.1.4 untuk fon iPhone 7 milik Encik Haniff yang datang dari Presint 8. Encik Hanif sewaktu datang ke premis BenAbas Gadget yang terletak di Fasa 4C, Blok CA, Presint 8.

iPhone 7

Didalam proses updating

Encik Haniff yang sebelum ini pernah ke kedai kami bersama iPhone 6 beliau yang mengalami kerosakan bateri, kembali semula ke kedai kami dengan fon lain dan masalah yang lain. Beliau minta kami selesaikan masalah iPhone 7 beliau yang masuk kedalam disable mode akibat tersalah masuk passcode.

Menurut beliau lagi, iPhone 7 beliau yang baru sahaja dibeli ini, tidak dapat diakses akibat lupa passcode baru yang telah ditetapkan sewaktu proses pendaftaran akaun iCloud. Akibat kerap salah tekan passcode, iPhone 7 beliau secara automatik mengaktifkan sistem sekuritinya dengan menjadikannya disable dan perlu menunggu beberap jam sebelum boleh dimasukkan semula passcode.

iPhone 7

Setelah siap dibaiki

Bila masuk ke kedai kami, terus kami cadangkan pada beliau untuk update sahaja sistem operasi IOS fon ini ke versi terkini bagi menyelesaikan masalah ini. Setelah beliau setuju, terus kami lakukan proses update & restore iPhone 7 Encik Haniff. Akhirnya, setelah beberapa minit, iPhone 7 milik Encik Haniff berjaya diupdate ke sistem operasi yang baru dan masalah disable mode yang berlaku sebelum ini juga hilang dan selesai.

Nak repair phone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?

Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan smartphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki smartphone berasaskan Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller#

Updates

IOSiphoneUpdate/Restore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *