Bateri Yes Altitude Fast Drain – Putrajaya

Yes 4G Altitude

Bateri kong je memanjang

Yes Altitude

Sewaktu ujian kualiti alat ganti yang baru

Selesai ganti dua biji bateri fon yang baru bagi fon jenama YES Altitude milik Encik Zaidi yang datang dari Presint 18. Encik Zaidi yang merupakan seorang guru di kolej Vokasional datang ke premis BenAbas Gadget yang terletak di Fasa 4C, Blok CA, Presint 8 Putrajaya dan minta kami untuk tolong periksakan kedua-dua biji fon beliau yang mengalami masalah peratus bateri yang cepat sangat jatuh dan habis ketika digunakan.

Bila kami periksa, kami dapati yang ianya sudahpun berada diluar paras normal bagi sesebuah bateri dan kami segera mencadangkan pada Encik Zaidi untuk menukar bateri baru jikalah beliau masih lagi berminat dan mahu menggunakan fon tersebut.

Memandangkan jenama fon ini adalah milik salah sebuah syarikat telco di Malaysia, maka alat ganti bagi fon ini tersangatlah terhad dan boleh dikatakan tiada didalam pasaran Malaysia. Namun, berbekalkan pengalaman kami didalam membaiki smartphone, kami berjaya mengenal pasti kesesuaian bateri dari syarikat mana yang boleh digunakan untuk fon Yes Altitude Encik Zaidi ini.

Setelah siap dibaiki

Fon Yes Altitude 4G milik Encik Zaidi yang datang dari Presint 18 itu kembali hidup normal dan berfungsi baik seperti sediakala sejurus siap kami gantikan dengan set bateri yang baru. Dan masalah penurunan peratus bateri yang dialami beliau kembali hilang.

Nak repair phone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?

Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan smartphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki smartphone berasaskan Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

 

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller#terer

Updates

BateriYes4G

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *