Baiki Touchscreen iPad 2 – Putrajaya

Touchscreen iPad 2 Pecah & Tak Boleh Tekan

Layar skrin pecah berderai!

Alhamdulillah, BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah tablet yang berjenama Apple model iPad 2 milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 9 iaitu Puan Liza.

Puan Liza yang singgah ke premis perniagaan kami secara bersendirian telah menyerahkan iPad tersebut kepada juruteknik kami dan bertanyakan samada kami mampu untuk membaiki semula tablet beliau itu ataupun tidak.

Ini kerana jika dilihat dengan mata kasar, permukaan layar skrinnya mengalami keretakan terus sehingga menyebabkannya pecah seribu. Begitu juga dengan bingkai perumahnya yang turut berada didalam keadaan bengkok-bengkok dek kerana terjatuh sebelum ini.

Setelah diteliti dengan begitu mendalam, kami menerangkan kepada beliau gerak kerja yang akan dilakukan beserta kos baikpulih yang akan dikenakan sekiranya beliau bersetuju untuk membaikinya di tempat kami.

Tanpa berfikir lama, beliau terus bersetuju dan tidak kisah bila ianya akan siap kerana yang penting bagi beliau adalah tablet tersebut kembali pulih dan berfungsi semula seperti sebelum terjadinya kemalangan yang menimpa tablet itu sebelum ini.

Setelah bertungkus lumus membaiki keseluruhan bingkainya yang sudahpun bengkok-bengkok itu, kami memulakan kerja-kerja penggantian set layar sesentuhnya dan dalam masa 1 jam, iPad 2 Puan Liza dari Presint 9 itupun kembali pulih dan berfungsi semula seperti sebelumnya sebaik sahaja ianya siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

ipadTouchscreen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *