Baiki Samsung J4 Plus Masuk Air – Dengkil

Baiki-Samsung-J-4-Plus-Tak-Boleh-Hidup-Masuk-Air-Kedai-Baiki-Handphone-Samsung-Putrajaya-Cyberjaya-Serdang-Puchong-Kajang-Bangi-Dengkil-Sepang-Salak-Tinggi-KLIA

Fon mati lepas masuk air!

Alhamdulillah, BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Samsung model J4 Plus milik seorang pelanggan kami yang datang dari Dengkil iaitu Encik Husaini.

Encik Husaini yang singgah ke premis perniagaan kami secara bersendirian ketika waktu makan tengahari tadi telah menyerahkan fon tersebut kepada juruteknik kami dan meminta supaya ianya dapat diperiksa dan dibaiki semula.

Sambil kami memeriksa fon tersebut, beliau menjelaskan kepada kami yang fon itu tidak dapat dihidupkan selepas masuk kedalam takungan air beberapa hari lepas. Sebaik sahaja kami mendengar penjelasan beliau, terus kami membongkar setiap komponen dan peralatan dalamannya untuk memulakan proses pencucian dengan menggunakan cecair khas bagi merawat papan litar smartphone yang dimasuki air supaya kejadian litar pintas dapat dielakkan.

Setelah siap dicuci, kami cuba menghidupkan fon tersebut dengan alat pembekal kuasa yang terdapat di premis kami dan hasilnya, fon Samsung J4 plus milik Encik Husaini yang datang dari Dengkil itupun berjaya dihidupkan semula dan dapat berfungsi dengan baik setelah mendapat sentuhan juruteknik BenAbas Gadget yang berpengalaman luas didalam mengendalikan kes-kes kerosakan smartphone Android & IOS  yang dimasuki air.

Baiki-Samsung-J-4-Plus-Tak-Boleh-Hidup-Masuk-Air-Kedai-Baiki-Handphone-Samsung-Putrajaya-Cyberjaya-Serdang-Puchong-Kajang-Bangi-Dengkil-Sepang-Salak-Tinggi-KLIA

Setelah siap dibaiki BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

LCDDamagedvivo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *