Baiki Oppo A3s Masuk Air – Dengkil

Oppo A3s Rosak Masuk Air

Tak boleh hidup lepas masuk dalam air!

Alhamdulillah, BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Oppo model A3s milik seorang pelanggan kami yang datang dari Dengkil iaitu Puan Aniza Ibrahim.

Beliau yang singgah ke premis perniagaan kami sambil ditemani suami dan anak-anak telah menyerahkan fon tersebut dan meminta kepada juruteknik kami untuk memeriksa dan membaikinya semula supaya dapat digunakan kembali seperti sebelum ini.

Ketika diperhatikan, kami mendapati fon tersebut berada didalam keadaan yang gelap dan tidak menyala. Akan tetapi jelas kedengaran bunyi penggera notifikasi yang menandakan ada mesej atau panggilan dibuat kepada fon tersebut.

Sebaik sahaja disoal, pemiliknya memberitahu yang fon tersebut mengalami masalah sedemikian sejurus selepas ianya masuk kedalam air. Sebaik sahaja kami mendapat tahu punca kerosakannya adalah disebabkan air, terus kami meleraikan setiap komponen dan peralatan dalaman fon itu bagi memulakan kerja-kerja pencucian yang akan menggunakan cecair khas bagi mencuci peralatan elektronik supaya sebarang kejadian litar pintas dapat dielakkan kelak.

Setelah proses pencucian selesai, kami dapat melihat arus voltage pada motherboardnya masih lagi normal dan ini menunjukkan yang ianya masih lagi normal. Selepas melihat perkara tersebut kami terus memasangkan kembali setiap komponen yang telah dileraikan tadi dan hasilnya fon Oppo A3s milik Puan Aniza Ibrahim dari Dengkil itupun kembali hidup dan dapat berfungsi normal semula seperti sebelumnya sejurus ianya siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Oppo A3s Rosak Masuk AIr

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

oppoWaterDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *