Baiki Loudspeaker iPad 3 – Bandar Kota Warisan

Speaker iPad 3 Tak Ada Bunyi

iPad 3 tak ada suara waktu nak tengok video!

Alhamudlillah, BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah tablet berjenama Apple model iPad 3 milik seorang pelanggan kami yang datang dari Bandar Kota Warisan iaitu Encik Hisyar.

Encik Hisyar yang singgah ke premis perniagaan kami sambil ditemani isteri dan anak-anak beliau telah menyerahkan iPad tersebut dan meminta kami untuk memeriksanya.

Sambil kami membelek iPad tersebut, beliau memulakan ceriata yang tablet yang dibelikan khusus untuk anak beliau itu telah mengalami kerosakan pada sistem bunyiannya. Ini kerana apabila video dimainkan, bunyi suara langsung tidak kedengaran dan keluar dari alat pembesar suaranya.

Setelah puas meneliti, kami mendapati bahawa loudspeaker iPad ini telahpun rosak dan memerlukannya diganti dengan sebuah loudspeaker yang baru sekiranya mahu terus menggunakannya dengan normal seperti sebelum ini.

Pemiliknya bersetuju dengan kos yang kami tawarkan khas buat beliau dan sebaik sahaja mendapat keizinan beliau, juruteknik kami terus meleraikan setiap komponen yang ada bagi memulakan kerja-kerja penggantian loudspeaker yang baru.

Setelah bekerja selama lebih kurang 1jam, iPad 3 milik Encik Hisyar yang datang dari Bandar Kota Warisan itupun kembali pulih sepenuhnya setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget yang berpengalaman membaiki tablet yang berasaskan sistem operasi IOS & Android.

Speaker iPad Tak Ada Bunyi & Suara

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

ipadSpeaker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *