Baiki LCD Skrin Xiaomi Redmi Note 4x – Putrajaya

Skrin Redmi Note 4x Pecah

Layar skrin retak 1000!

Alhamdulillah, BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Xiaomi model Redmi Note 4x milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 3 iaitu Encik Imran.

Encik Imran yang singgah ke premis perniagaan kami telah menyerahkan fon tersebut dan meminta sebut harga dari kami bagi kos membaiki kerosakan yang sedang dihadapi fon tersebut.

Ketika diperhatikan, kami mendapati bahawa fon tersebut telah mengalami keretakan yang agak besar sehingga menyebabkan kandungan di paparan skrinnya sukar untuk dilihat pada sebahagian tempat.

Memandangkan fon ini didatangkan secara 1set lcd skrin, maka pemiliknya perlu menggantikan set lcd skrin yang baru sekiranya beliau mahu menggantikan layar skrin tersebut.

Setelah dijelaskan kepada pemiliknya tentang kos baik pulih beserta tempoh jaminan yang akan disertakan, beliau terus bersetuju dan meminta kami untuk menggantikannya dengan sesegera yang mungkin kerana amat memerlukannya untuk urusan kerja seharian yang amat penting.

Tidak sampai 45 minit, fon Xiaomi Redmi Note 4x milik Encik Imran yang datang dari Presint 3 itupun kembali pulih dan normal setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget yang berpengalaman luas didalam mengendalikan kes-kes kerosakan skrin pada peranti Android & IOS.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

LCDDamagedxiaomi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *