Baiki LCD Skrin Xiaomi Redmi 4a – Seri Kembangan

Skrin Xiaomi Redmi 4a Rosak

Skrin bergerak sendiri selepas terjatuh!

Alhamdulillah, BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Xiaomi model Redmi 4a milik seorang pelanggan kami yang datang dari Bandar Seri Kembangan iaitu Encik Faizal.

Encik Faizal yang singgah ke premis perniagaan kami secara bersendirian telah menyerahkan fon tersebut kepada juruteknik kami dan beliau meminta agar fon beliau yang mempunyai masalah pada layar skrinnya itu dapat diperiksa dan dibaki semula.

Ketika diperiksa, kami mendapati permukaan layarnya sudahpun berada didalam keadaan retak kesan terjatuh baru-baru ini. Paparan pada layarnya juga sudah menunjukkan ketidaknormalan layar skrin disebabkan ianya berjalur-jalur.

Setelah mendengar penjelasan beliau yang layar skrinnya juga sering bergerak sendiri selepas terjatuh itu, kami menerangkan kepada beliau punca masalah dan kos baikpulih yang diperlukan sekiranya ingin membaikinya semula supaya dapat digunakan kembali tanpa sebarang masalah selepas ini.

Sebaik sahaja mendapat persetujuan pemiliknya, kami terus memulakan kerja-kerja baikpulih dan tidak sampai 40 minit, fon Xiaomi Redmi 4a milik Encik Faizal dari Bandar Seri Kembangan itupun kembali pulih dan berfungsi normal semula setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget yang berpengalaman luas didalam mengendalikan kes-kes kerosakan skrin pada peranti Android & IOS.

Skrin Redmi 4a Rosak

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

 

Updates

LCDDamagedxiaomi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *