Baiki LCD Skrin Xiaomi Mi 3 – Putrajaya

Skrin Mi 3 Rosak Tak Boleh Tekan

Layar sesentuh tak boleh tekan!

Alhamdulillah, BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Xiaomi model Mi 3 milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 11 iaitu Puan Aziera.

Puan Aziera yang singgah ke premis perniagaan kami sambil ditemani rakan sepejabat beliau telah meneyrahkan fon tersebut kepada juruteknik kami dan meminta supaya kami dapat memeriksa fon tersebut yang dikatakan mempunyai masalah tidak dapat ditekan pada layar sesentuhnya.

Ketika diperiksa, kami mendapati layar sesentuhnya tidak memberikan sebarang respon sewaktu disentuh walaupun layar skrinnya tidak mengalami sebarang keretakan yang serius.

Setelah diteliti dengan lebih mendalam, kami mendapati bahawa fungsi sesentuhnya telahpun rosak berikutan fon itu sering kali terjatuh sebelum ini.

Memandangkan model ini didatangkan secara 1set touchscreen dan lcd nya, kami menjelaskan kepada pemiliknya yang beliau perlu menukar keseluruhan set lcd skrinnya jika mahu fon kesayangan beliau ini kembali berfungsi seperti biasa.

Sebak sahaja mendapat lampu hijau dari beliau, kami terus memulakan kerja-kerja penggantian set lcd skrin yang baru. Tidak sampai 1 jam, fon Xiaomi Mi 3 milik Puan Aziera dari Presint 11 itupun kembali berfungsi normal seperti sediakala setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

LCD Skrin Xiaomi Mi 3 Tak boleh tekan

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

LCDDamagedxiaomi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *